Kaip pagauti motyvaciją?

Antrąjį pusmetį ir pavasarį pirmokai gimnazistai pasitiko etikos pamokose gaudydami motyvacijos vienaragį. Aptarėme, kad vis dėlto neprisiviliosime jo vien atvėrę akis ir langus, jis neįskris kaip stebuklinga fėja pro ausį snaudžiant ant sofos. Pamokose sužinojome, kad motyvaciją galime ugdytis kaip kitus puikius įpročius, reikia tik šiek tiek noro ir disciplinos. Be to, būtinai aiškiai įsivardinti siekiamą tikslą. Išbandėme ir jums siūlome du metodus, kurie turėtų padėti siekti įvairiausių tikslų:

5 laiptelių metodas. Nusipieškite 5 laiptelius, viršuje užsirašykite tikslą, siekiamybę, o ant laiptelių raštu išvardinkite kokius žingsnius turėsite atlikti arba kokias iškilusias kliūtis ir kaip pašalinti.

Tikslo vizualizacija. Labai paprastas metodas, be to, piešdami dar ir šiek tiek „parelaksuosite“. Ant popieriaus lapo patinkančia technika nupieškite, suklijuokite savo tikslą (simboliškai ar kaip širdis ir protas rodo) ir pasikabinkite matomoje vietoje. ViskasJ

Sėkmės lengviau siekiant tikslų!

Pirmokai gimnazistai taip pat svajojo ir rašė apie tokią mokyklą, kuri, jų nuomone, juos be vargo motyvuotų kiekvieną rytą. Dažniausiai mokiniai minėjo vienokį ar kitokį pasikeitusį pastatą, modernią ar net futuristišką infrastruktūrą, puikų ir gausų valgyklos maistą bei… mažai namų darbų. Džiugu, kad beveik visi nusiteikę net svajonių mokykloje mokytis su tais pačiais klasės draugais ir mėgautis ta pačia puikia kaip yra dabar klasės atmosfera. Taip pat turiu paminėti, kad daugelio svajonių mokykloje dirbtų tie patys, bet labiau pailsėję, turintys neribotas galimybes keliauti, ilsėtis, stažuotis ir tobulėti mokytojai. Tie patys, bet visada džiugūs ir laimingi. O  svarbiausia, kad labai daug pirmokų jau dabar turi aiškius ateities tikslus, jų tikslingai siekia ir tai jiems yra svarbesnė motyvacija už skaniausius vaisių kalnus svajonių valgykloje.

Su pavasariu sveikina ir augančių motyvacijos sparnų linki  etikos mokytoja Rasa bei I c, e, f, g gimnazistai