Tarptautinis projektas eTwinning platformoje „Skirtingi, bet ir panašūs“

Mokytojos Jolanta Antanavičienė, Jūratė Skomantienė, Laura Stašauskienė ir Irma Zaveckaitė turi patirtį rengiant ir vykdant tarptautinius Erasmus projektus. Šiuo metu jos įsitraukė į veiklas tarptautiniame projekte eTwinning platformoje „Skirtingi, bet ir panašūs“ (“Equal and different“) ir dirba kartu su kolegomis iš Italijos, Ispanijos ir Graikijos.
Mokytojų paskatinti projekto veiklų noriai ėmėsi ir II gimnazijos klasių mokiniai. Jie Etwinning Twinspace erdvėje pristatė savo gimtąjį miestą Vilnių, pabrėždami jo istorinį, kultūrinį išskirtinumą bei kosmopolitiškumą. Taip pat mokiniai, dirbdami grupėse, parengė mėgstamiausios lietuviškos dainos pristatymą ir aprašymą anglų kalba. Visi projekte dalyvaujantys mokiniai labai kūrybiškai ir atsakingai atliko skirtas užduotis.
Dalyvavimas projekte skatina domėtis Ispanijos, Italijos ir Graikijos šalių kultūromis, plečia akiratį, o mokiniams tai puiki galimybė pažinti kitų šalių jaunimo gyvenimą, ugdyti bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijas, pagilinti anglų kalbos žinias.

Informaciją parengė J. Skomantienė