Tarptautinio projekto „A.Li.E.N“ tąsa – antrųjų darbo metų pradžia

2021 m. spalio 4 dieną įvyko virtualus susitikimas, kuriame dalyvavo „Erasmus+“ projekto „A.Li.E.N“ šešių šalių – Lietuvos, Italijos, Graikijos, Turkijos, Ispanijos, Kroatijos – mokytojai.
Buvo pasidžiaugta, kad visų šalių mokytojai buvo apdovanoti Nacionaliniais kokybės ženkleliais už tarptautinį virtualų bendradarbiavimą „eTwinning“ platformoje. Vilniaus Gabijos gimnazijos mokytojos Agnė Padvaiskienė, Jūratė Kalverš ir Vilija Rutkauskienė apdovanotos už tarptautinių virtualaus bendradarbiavimo projektų patirtį ir jos sklaidą.

Susitikimo metu buvo pristatytos 2020–2021 m. m. projekte įvykdytos veiklos, kurias plakato forma apipavidalino Kroatijos komandos nariai.

Pasidžiaugę atliktais darbais mokytojai planavo būsimas veiklas. Spalio mėnesį mokiniai bus įtraukti į Europos kalbų dienai ir Erasmus dienai skirtus renginius savo mokyklose. Dirbdami komandomis mokiniai kūrybiškai pristatys savo gimtąjį miestą ir visus atliktus darbus skelbs eTwinning platformoje.
Šiais mokslo metais mokiniai toliau domėsis kitos šalies grožiniais kūriniais. Mūsų gimnazijos mokiniai skaitys ispanų pasiūlytą šavo šalies autoriaus knygą, ją analizuos ir dalyvaus diskusijose.
Visų šalių dalyviai labiausiai laukia tiesioginio bendravimo, tad jei aplinkybės bus palankios, su projekte dalyvaujančiais nariais pirmas susitikimas įvyktų Kroatijoje 2022 metų vasario mėnesį.

Informaciją parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vilija Rutkauskienė

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis.