PRISIMENANT PSICHIKOS SVEIKATOS SVARBĄ EMOCIJŲ DIENA

Mokyklos bendruomenės narių emocinė gerovė yra vienas iš itin svarbių tikslų. Gera emocinė sveikata padeda ištverti stresą ir neigiamas nuotaikas, yra susijusi su tikėjimu savo bei kitų žmonių orumu ir verte, gebėjimu priimti ir reguliuoti jausmus. Kitaip sakant, ji būtina norint patirti laimę ir ištverti sunkumus.
Pastaruosius dvejus metus, kai tiek daug neaiškumo dėl COVID – 19 pandemijos ir pokyčių, emocinė gerovė yra kaip niekad svarbi. Būtina vis stabtelėti, įsiklausyti į savo jausmus ir ieškoti priimtinų būdų pasirūpinti savimi.
2021 m. spalio 20 diena Vilniaus Gabijos gimnazijoje tapo „Emocijų diena“, kurios metu buvo prisimenama emocijų svarba ir skirtingi būdai joms išreikšti ir išveikti. Gimnazistai pūtė ir sprogdino emocijų pilnus balionus, plėšė ant popieriaus išrašytą pyktį, meditavo, trepsėjo, šoko, šaukė, sportavo ir prisiminė kitus būdus emocijoms išleisti. Bendruomenė buvo kviečiama pagalvoti, ką jaučia šią akimirką, ir pasirinkti, ką norėtų su tuo jausmu ar emocija daryti.

Linkime visiems būti puikios fizinės ir psichinės sveikatos!

Mokyklos psichologės Dovilė ir Greta