ERASMUS+ PROJEKTO „ART & LITERATURE IN EDUCATION‘S NATURE! IS IT AN A.LI.E.N?“ VEIKLŲ ĮGYVENDINIMAS GRAIKIJOJE

Projektas finansuojamas iš ES struktūrinių fondų lėšų.

Gegužės 17-21 dienomis penkios gimnazijos dešimtokės bei mokytojos Jūratė Kalverš ir Vilija Rutkauskienė dalyvavo Erasmus+ projekto „Art & Literature in Education‘s Nature! Is it an A.Li.E.N?“ mobilumo veiklose Graikijos mieste Salonikuose. Tai jau trečioji projekto išvyka, kurioje penkių šalių dalyviai – graikai, italai, kroatai, lietuviai ir turkai– dalijasi savo šalių kultūra ir susipažįsta su lankomos šalies istorija ir menu.
Salonikuose mokiniai ir mokytojai apsilankė fotografijos parodoje, Modernaus meno bei Archeologijos muziejuose, Aleksandro Makedoniečio gimtinėje, Aristotelio mokykloje. Ypač sužavėjo miesto senamiestis, kuriame atpažįstami helenizmo, Bizantijos ir osmanų kultūros ženklai.
Įdomu buvo įsitraukti į aktyvias veiklas festivalyje ,,Papasakok man savo šalies istorijas”. Mūsų gimnazijos mokiniai anglų kalba sueiliavo legendą „Kaip kunigaikštis Gediminas įkūrė Vilnių“, sukūrė vaizdinį jos pristatymą ir su legenda supažindino Salonikų kino teatro salėje susirinkusius dalyvius ir svečius. Mokinių akiratį praplėtė italų pasakojimas apie Partenopę, kroatų – apie mergelę varlę, turkų – apie Galatos bokštą ir graikų istorija apie Arto tiltą.
Šalia Egėjo jūros, Baltojo tilto ir pušų pavėsyje, mokiniai dalyvavo literatūros popietėje, kurioje kiekvienos šalies komanda deklamavo savo šalies poetų kūrybą.
Bendros veiklos ypač suartino projekto dalyvius, tad paskutinis vakaras buvo jautrus, gausus šiltų apsikabinimų ir linkėjimų vėl susitikti.

Kelionės akimirkos
https://www.flipsnack.com/6E5FB8BBDC9/erasmus-kelione-1.html?fbclid=IwAR0CG30bOuEKHDWE6J3PRhNK3cOdI_sFecup-yHxgZKUu2umF-2p-rWkcek

Parengė Junija (II e) ir mokytoja Vilija Rutkauskienė