XX TARPTAUTINIO VAIKŲ KŪRYBOS FORUMO „AUKSINIS MOLBERTAS 2022“ APDOVANOJIMAI

Šių metų pavasarį Lvivo vaikų galerija pakvietė kurti tema „Pasaulio vaikai už taikų dangų virš žemės“. Į virtualią galeriją atkeliavo daugybė piešinių, perteikiančių palaikymo Ukrainai idėją, reaguojant į karo įvykius.

Kiekvienas iš atsiųstų kūrinių – tai tarsi savotiška malda už Ukrainos žmones, vaikus, kurie turi teisę būti laimingi ir gyventi taikoje. Idėja suburti pasaulio vaikus kūrybai, kaip teigia organizatoriai, peraugo į TAIKOS ESTAFETĘ ir šiuo metu laureatų darbų parodos „Malda už Ukrainos pergalę“ ekspozicijos jau atidarytos Čekijoje, Bulgarijoje, Norvegijoje, Slovakijoje, Japonijoje ir toliau keliauja po pasaulį.

Virtualioje galerijoje dalyvauja dvylikos Gabijos gimnazijos autorių darbai. Dėkingi organizatoriams bei komisijai, nominavusiems devynis jų laureatų diplomais, o plakatui iš daugybės atsiųstų piešinių pasirinkus Vaivos S. (I a) kūrinį.

Tačiau šįkart išties svarbiausia ne įvertinimas, o galimybė savo kūryba prisidėti prie palaikymo akcijos, išreikšti savo jausmus bei pilietinę poziciją.

https://artclass.lviv.ua/uk/

https://artclass.lviv.ua/uk/zolotij-molbert-2022/?contest=gallery

 

Informaciją bei nuotraukas pateikė dailės mokytoja R. Baltrūnienė