LAPKRIČIO 16-OJI TARPTAUTINĖ TOLERANCIJOS DIENA

„Didžiausia proto dovana – Tolerancija.“

Keler

Visą savaitę etikos pamokose Gabijos gimnazijos mokiniai buvo kviečiami apmąstyti šių metų Tolerancijos dienos simbolio idėją, įsivaizduoti, kad gyvename bendruomenėje, kaip daugiabučiame name, kuriame visi kaimynai yra skirtingi, bet tie skirtumai mus suartina ir praturtina. Pamokų metu aptarta aktyvioji tolerancija ir tolerantiškoje visuomenėje sukuriamas vienas svarbiausių ir pamatinių žmogui – saugumo jausmas. Gimnazistai aktyviai diskutavo apie tolerancijos ribas, sąvokos prasmę karo fone, apie dažnai po tolerancijos skraiste paslepiamą abejingumą. Mokiniai sutarė, kad labai svarbu ne tik leisti kitam būti kitokiam nei aš pats, bet ir padėti visiems savo išskirtinumus pamatyti kaip privalumus, visus lygiavertiškai įgalinti ir įtraukti.

Apmąstę Tolerancijos prasmę ir reikšmę, pasitelkę vaizduotę ir net panaudotas dėžes bei popierių, gimnazistai kūrė savo Tolerancijos namus, kuriuose saugu ir gera gyventi visiems su savo panašumais ir skirtumais. Juk skirtingumai ir daro mus unikaliais.

Kviečiame visus nepamiršti tolerancijos kasdieninėje savo veikloje ir linkime įkvėpimo pasisemti iškilaus filosofo Imanuelio Kanto mintyje: matykime kitą ne kaip priemonę savo tikslų įgyvendinimui, o kaip tikslą savaime.

Etikos mokytojos Daiva ir Rasa

 

2022 metų simbolis – Tolerancijos namas