„Pamokos kitaip“

Gruodžio 2 dieną Vilniaus Gabijos gimnazijos III G klasės mokiniai dalyvavo Vilniaus Verslo kolegijos organizuotame renginyje „Pamokos kitaip“. Vyko septynios pamokos po 20 minučių. Didžiausią įspūdį mokiniams paliko biologijos ir chemijos pamokos. Kodėl? Štai jų atsakymai.

Chemija

„Arbata, kodėl ji kartoka?“ Mokiniai susidomėjo chemijos paskaita, nes ši tema mums visiems buvo aktuali ir lektorė ne tik papasakojo apie arbatos chemines savybes, bet leido patiems jas ištirti taip įtraukdama mus į darbą ir sudomindama dar labiau. Paskaitoje buvo kalbama apie chemijos mokslo šakas, kurios viena yra cheminė analizė. Lektorė, kuri ir yra cheminės analizės dėstytoja, kalbėjo apie chemikų įsidarbinimo galimybes ir įmones, kurios ieško specialistų. Antroje paskaitos dalyje buvo atsakoma į paskaitos klausimą „Arbata, kodėl ji kartoka?“ Arbatos kartumas kyla iš taninų – vienos iš arbatoje esančių medžiagų šalia vitaminų, mineralų ir kitų. Taninų kiekį arbatoje galima nustatyti titravimo būdu, kurį lektorė mums leido atlikti patiems su cheminės analizės studentais. Laboratorinio darbo metu lektorė mums viską aiškino ir paskaitos pabaigoje pasiūlė prisijungti prie cheminės analizės darbų ateityje.

Biologija

Mūsų klasė yra labai susidomėjusi biologijos mokslais, taigi paskaita „Pacientų transportavimas – naudinga mokėti!“ sudomino visus. Paskaitoje buvo pasakojama apie taisykles, kaip reikia nešti pacientą neštuvuose, neįgaliųjų vežimėlio tinkamą naudojimą ir daug kitų slaugos būdų. Paskaita buvo pabaigta linksma nuotaika: mes, paguldę mokinį ant neštuvų, nešdami jį, ėjome į kitą paskaitą. Kita biologijos paskaita apie ergoterapiją sudomino net tuos mokinius, kuriems ši tema niekada nebuvo aktuali ar įdomi. Paliko įspūdį lektorės gebėjimas sudominti ir įtraukti klausytojus, ji įdomiai papasakojo apie savo patirtį. Taip pat mokinius pritraukė ir sužavėjo begalinė lektorės meilė savo darbui, kurią taip jaučia mokiniai ir jiems kyla noras klausyti ir mokytis.

Parengė Dalia Bražinskienė, Inga Vaičikauskaitė