Kelionė iš širdies į širdį

Šių metų vasario 2 dieną Gabijos gimnazijoje vyko meninio skaitymo konkursas. Šį kartą jis buvo skirtas paremti gimnazijoje vykusį projektą „Kelionė“. Minėtas projektas ir įkvėpė jaunuosius grožinės literatūros mylėtojus keliauti meninio žodžio takais iš širdies į širdį.

Smagu paminėti, jog šis konkursas sutraukė dar didesnį skaitovų būrį nei praėjusiais metais. Smagu ir dėl to, jog mokiniai dalyvavo neraginami, smalsavo, kada su kitais galės pasidalinti savo atrastais meniniais žodžiais.

Nuoširdus pasikalbėjimas neapsiėjo ir be muzikinių intarpų. Dainuojamojo teatro merginos ( Miglė A. I e, Auksė Š. I c, Aurėja D. III G, Evelina N. III G, Emilia Jane N. III F), vadovaujamos muzikos mokytojos Editos Bagvilienės,  džiugino visus savo puikiais balsais, subtiliomis melodijomis ir prasmingais dainų tekstais.

Jaukioje konferencijų salėje pleveno nepaprasta poezijos ir prozos aura. Šios atmosferos visiškai netrikdė kaip visada rimtai nusiteikusi kompetentinga komisija. Posmai keitė eilutes, šias – šmaikštūs ir taiklūs renginio vedėjų( Martyno ir Lukos iš III E) žodžiai, tad laikas keliaujant kartu neprailgo.

Kelionės pabaiga – tradicinis komisijos žodis. Jos pirmininkė, gimnazijos Direktorė kaip visada nešykštėjo nuoširdžių palinkėjimų, šypsenų ir padrąsinančių rankų paspaudimų. Pasisekė visiems, kurie keliavo, anot poeto Justino Marcinkevičiaus, nebijodami atverti širdies savo pakeleiviams. Vis tik tolesnei kelionei – atstovauti gimnazijai mieste– buvo atrinkti du dalyviai: II g klasės mokinė Gustė(mokytoja A. Mikailionienė) ir IV E mokinys Augustas(mokytoja Vilija Rutkauskienė).

Linkime jiems sėkmės ir tikimės, kad kitų metų pasikalbėjimai bus dar gausesni ir nuoširdesni.

Parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Danguolė Ambrakaitienė