Netradicinė geografijos pamoka I a klasėje „Mokiniai renka Seimą 2020“

Spalio 7 d. I a klasės mokiniai dalyvavo netradicinėje virtualioje geografijos pamokoje valstybės valdymo tema. Žurnalisto Edmundo Jakilaičio moderuojamoje diskusijoje buvo kandidatai į LR Seimą – Ingrida Šimonytė, Gintautas Paluckas, Viktorija Čmilytė-Nielsen,  Tomas Tomilinas ir dvidešimties Lietuvos mokyklų 9-12 klasių mokiniai. Diskusijos metu mokiniai galėjo užduoti juos dominančių klausimų debatų dalyviams. Jaunuoliai domėjosi lytiškumo ugdymo programų derme, būsimų egzaminų tvarka, jeigu būtų įvestas nuotolinis mokymas, klausinėjo politikų apie savanoriavimo kultūros stiprinimą ir net mokyklų debiurokratizavimą.

Renginio pabaigoje, tiesiogiai balsuodami, mokiniai rinko labiausiai patikusį Seimo narį. Susidomėjimą žadino ir tai, kad balsavimo rezultatai iš karto buvo matomi ir viešai skelbiami ekrane, todėl diskusijos dalyviai stengėsi vienas kitą pralenkti tiek įdomiai atsakydami į klausimus, tiek ir šmaikštaudami.

Mokinių dalyvavimas diskusijoje suprantama ir patrauklia jiems forma leido pajusti piliečių socialinę atsakomybę bei dalyvavimo viešajame valdyme svarbą.

Dėkojame KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetui už puikiai organizuotus, aktualius ir įdomius debatus, kurie ugdo jaunų žmonių pilietiškumą, socialinį aktyvumą, skatina įsitraukti į politinį ir pilietinį šalies gyvenimą.

                                                                         

Tekstą parengė geografijos mokytoja Irena Kusaitė