Kai atstumas neapriboja laisvės mokytis. Nuotolinė pamoka su Airijos Beech Hill College

Gruodžio 9 dieną „Zoom“ platformoje įvyko  pokalbis, kuriame dalyvavo Vilniaus Gabijos gimnazijos bei Monaghano Beech Hill College mokiniai ir mokytojai. Susitikime dalyvavo ir Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai, kurie tikrai negailėjo šiltų ir gražių palinkėjimų!

Pokalbio metu mokiniai iš Airijos priminė savo vardus ir trumpai prisistatė. Vėliau šiltus palinkėjimus į Airiją siuntė Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai ir mūsų mokyklos anglų kalbos mokytojos Dalia Aušrelė Bražinskienė ir Agnė Padvaiskienė. Žinoma, ir iš Airijos linkėjimų tikrai netrūko, nes lietuvių kalbos mokytoja Monaghano mokykloje Kristina Jankaitienė buvo paruošusi vaizdo medžiagą, kurią žiūrint buvo galima prisiminti gerus laikus, kai galėjome keliauti. Taip pat buvo paruoštas „Kahoot“ žaidimas apie Lietuvą ir Airiją, o laimėjusiusmokinius pažadėjo apdovanoti prizais!

Vilniaus Gabijos gimnazijos II klasių mokiniai taip pat neatsiliko nuo airių, nes pristatė skaidres apie Vilnių ir mūsų mokyklą.

Dėl susiklosčiusios situacijos šiais metais mokiniai iš Airijos negalėjo atskristi į Lietuvą, tačiau buvo smagu susitikti bent jau nuotoliniu būdu ir vėl pamatyti mūsų taip pasiilgtų draugų veidus! Tikimės, jog situacija greitu metu pagerės ir mes visi vėl galėsime keliauti ir pažinti kitas šalis!

Visiems linkime gražių švenčių!