PIRMIEJI NE TIK VILNIAUS GABIJOS GIMNAZIJOJE

      2020 m. lapkričio 11 dieną buvo įregistruota pirmoji šiais mokslo metais mūsų mokinių Jaunoji bendrovė (JB) „ARBATOS?“
      Visi susidūrė su karantino išbandymais, o aktualiausias iš jų – kaukės. Dar pavasarį, pirmojo karantino metu, JB „Arbatos?“ įkūrėjams kirbėjo mintis pagaminti pranašesnes apsaugines priemones. Tokia vizija lydėjo iki pat mokslo metų pradžios ir galiausiai buvo suteikta galimybė ją įgyvendinti ekonomikos ir verslo mokytojos Lauros Stašauskienės bei Lietuvos Junior Achievement organizacijos dėka. Pasidaliję idėjomis vienuoliktokai Adomas, Aistė, Lukas ir Miglė sukūrė JB „Arbatos?“. Bendrovės veikla – daugkartinių apsauginių veido kaukių gamyba ir pardavimas. Jaunieji verslininkai padeda spręsti visuomeninę apsauginių kaukių nešiojimo problemą bei ekologines šios problemos pasekmes. Naujasis produktas patrauklus savo stiliumi, reguliuojamu dydžiu bei patogesniu dizainu akinius nešiojantiems asmenims.
      „Mes įkvepiame kartu su mumis skleisti atsakingą stilių visuomenei, nes mes statome pamatus ateities kartoms“, – tokiais žodžiais savo pitch’ą užbaigė Adomas. Pirmą kartą organizuotoje AcceleratorX akcijų biržoje komandą lydėjo sėkmė, nes buvo nupirktos visos 65 akcijos.
      Daugiau informacijos apie akcijų biržą rasite čia:
      Jaunoji Bendrovė Arbatos? – JA Lietuva (lja.lt)
      #AcceleratorX jaunųjų bendrovių akcijų birža – JA Lietuva (lja.lt)
      JB „Arbatos?“ veiklą galite stebėti ir palaikyti socialiniuose tinkluose:
      Instagram https://instagram.com/arbatos.kaukes?igshid=7ghrvjmzb58d
      Facebook https://www.facebook.com/arbatoskaukes/
      Produktų galite įsigyti elektroninėje parduotuvėje https://arbatoskaukes.lt
      Taip pat LJA kalėdinėje mugėje Jaunoji bendrovė Arbatos? – JA Lietuva (lja.lt)
      Mokiniai savo verslo idėją patikrino ir Vilniaus miesto mokinių nuotoliniame konkurse „Mano veido kaukė“, kurį organizavo Vilniaus saugaus miesto centras. Aistė konkursui pateikė kaukės, pasiūtos iš šviesą atspindinčio audinio, nuotraukas. Laimėta I vieta.
      Džiugina aktyvus gimnazijos jaunimas. Pozityvus veiklumas motyvuoja ir mokytojus.
      Informaciją parengė L. Stašauskienė