Verslo klasė Gabijos gimnazijoje

Spalio 2 d. vyko pirmasis nuotolinis susitikimas su ISM atstovais, kurie pristatė naują bendradarbiavimo projektą „Verslumo klasė“. Tai speciali programa 11–12 klasių moksleiviams, pasirinkusiems ekonomikos ir verslumo mokomąjį dalyką. Moksleiviams bus suteikiama išskirtinė galimybė susipažinti su ISM universiteto dėstytojais, savo srities ekspertais iš prestižinių JAV ir Europos universitetų. Pamokų metu moksleiviai turės puikią progą įgyti naujų žinių, o jaunųjų startuolių kūrėjai galės pasinaudoti praktikų – ISM dėstytojų ir absolventų – konsultacijomis. Kartą per mėnesį vyks susitikimai, paskaitos ekonomikos ir verslo temomis. Dalis pamokų vyks anglų kalba, o mokiniai, stosiantys į ISM gaus papildomus 0,5 balo.

„Kuo man naudinga ekonomika?“ – papildoma pažintinė ekonomikos pamoka 10-tų klasių moksleiviams, kurie kitais metais rinksis ekonomikos ir verslumo dalyką.

Džiugu, kad pirmojo susitikimo metu buvusi mokinė Smiltė palabino abiturientus ir skatino juos ieškoti atsakymų bei pozityviai veikti gyvenime.

Lapkričio 20 d. vyko antroji nuotolinė paskaita „Kaip suprasti ką sako per žinias?“ . Paskaitos metu ISM Universiteto dėstytojas Marius Kušlys aptarė BVP rodiklį, jo svarbą, taip pat pasidalino informacija apie  retesnius rodiklius, matuojančius valstybės gerovę. Paskaitoje buvo dalinamasi realiais pavyzdžiais, kad moksleiviai turėtų gilesnį supratimą kaip veikia ir kam skirti valstybės gerovės rodikliai.

Sausio 15 d. paskaitą apie investavimą vedė ISM Docentė dr. Asta Klimavičienė.

Pamokos metu dėstytoja moksleiviams suprantamai ir paprastai papasakojo apie pinigų taupymo būdus, aiškino kokios yra investavimo galimybės, dalinosi patirtimi kaip teisingai investuojant sukaupti pirmąjį milijoną, į kokias sritis šiuo metu labiausiai verta investuoti.

Informaciją parengė  ekonomikos mokytoja L. Stašauskienė