Mokymasis be sienų

Kovo 18 dieną, ekonomikos ir verslumo pamokos metu, III klasių mokiniai dalyvavo susitikime su UAB „Ignitis“ specialistu. Jis išsamiai papasakojo, ką dirba duomenų analitikas bei kas yra duomenų inžinerija. Pademonstravo įmonėje naudojamų duomenų analizės programų galimybes. Mokiniai domėjosi asmens duomenų apsauga, diskutavo, ar verslai, valdantys didelius kiekius duomenų, turi daugiau galimybių ar rizikos.

Mokinių atsiliepimai:

Pranešimas buvo labai naudingas ir, mano nuomone, reikalingas. Daug mokinių dar nėra apsisprendę, ką norėtų veikti ateityje, ir jiems trūksta informacijos apie paklausias specialybes. Man buvo įdomu išgirsti apie šią sritį būtent iš profesionalo lūpų, susipažinti su veiklomis, kuriomis jie užsiima, ir sužinoti, kaip darbe pritaikomos ekonomikos, matematikos bei informacinių technologijų žinios. Norėsiu dar labiau pasidomėti ir įsigilinti į duomenų analitikų veiklą.

Buvo tikrai naudinga susipažinti su duomenų analitiko profesija, kuri tampa vis paklausesne. Sužinojau, koks yra duomenų analitiko tikslas – atrasti naudingą informaciją, daryti išvadas ir rekomenduoti sprendimų priėmimą. Taip pat sužinojau, kokių žinių reikia, siekiant šios profesijos: verslo supratimo, komunikacijos, techninių, matematiniu ir statistinių įgūdžių. Šis pristatymas paskatino pasidomėti duomenų analitikos studijomis.

Informaciją parengė L.Stašauskienė