Erasmus+ Herit-App projektas toliau tęsiasi!

Kiekvienos šalies mokiniai ruošė trumpus montažus apie tai, kaip įsivaizduoja projekte dalyvaujančių šalių gamtą, gyventojus ir įžymias vietas. Šįkart norėdami paminėti jau daugiau negu metus besitęsiančią partnerystę su Erasmus+ Herit-App šalimis, Lietuvos mokiniai: Paulina, Miglė, Eimantas, Aistė ir Edgaras,  sukūrė trumpą video montažą, kaip šie įsivaizduoja kelionę į Čekiją.

Pirmiausia mokiniai dalinosi idėjomis, kaip kuo įdomiau perteikti savo viziją. Buvo nuspręsta filmuko metu papasakoti istoriją, tarsi ji būtų iš bendro sapno, kuriame minėti mokiniai aplanko žymiausias Čekijos vietoves bei Herit-App objektus.

Kituose susitikimuose mokiniai kartu su mokytoja Irena nutarė, kas ir apie kokius objektus kalbės, bei pasiskirstė darbais.  Viena iš mokinių porą savaičių ruošė žymių vietų iliustracijas, kiti rašė tekstus apie Čekiją. Taip pat projekto dalyviai turėjo nufilmuoti trumpus video ir galiausiai buvo sumontuotas visas filmukas. Video montaže buvo paminėtas Karolio tiltas, Šokantis namas, Adršpacho nacionalinis parkas ir Prahos astronominis laikrodis. Pristatymą papildė nupasakoti įspūdžiai, gamta bei tariamai sutikti vietiniai gyventojai.

Filmuko pabaigoje buvo atskleista, jog tai tik sapnas ir, deja, nėra tikrovė. Tačiau, nepaisant visko, Lietuvos mokiniai vis dar tikisi, kad atsiradus galimybei galės aplankyti tuos žymius Čekijos Respublikos paminklus.

Tekstą parengė III klasės mokinė Paulina