Edukacinis gerosios mokinių patirties sklaidos technologijų pamokose projektas „Tvarkinga buitis“

2021 metų gegužės 27 dieną vyko projekto „Tvarkinga buitis“ apibendrinamasis renginys. Projekto tikslas – gerosios mokinių patirties sklaida tvarkant buitį pagal parengtas instrukcijas. Bendradarbiaujančios ugdymo įstaigos: Vilniaus Gabijos gimnazija ir Šlienavos pagrindinė mokykla.
Projekto eiga.
Balandžio mėnesio pabaigoje Vilniaus Gabijos gimnazijos II klasių mokinės technologijų pamokų metu parengė mokomąją medžiagą (instrukcijas PDF formatu) apie kokybišką ir saugų buities darbų atlikimą:
1. Langų valymą.
2. Viryklės valymą.
3. Vonios/dušo valymą.
4. WC patalpos valymą.
5. Patalynės keitimą.
6. Grindų valymą sausu ir drėgnu būdu.
7. Avalynės priežiūrą.
8. Indų plovimą rankomis.
9. Skalbimą skalbykle.
10. Namų priežiūrą, kai juose yra augintinis.
Gegužės mėnesį Šlienavos pagrindinės mokyklos 5 klasių mokiniai, vadovaujami technologijų mokytojos Laimos Juodytės – Gužienės atliko pasirinktus buities darbus.
Apibendrinamasis renginys vyko Zoom platformoje ir nors tai buvo nuotolinis, tačiau labai šiltas susitikimas. Jo metu mokiniai pristatė savo mokyklas. Gimnazistės dalinosi įspūdžiais, kokius iššūkius teko įveikti rengiant mokomąją medžiagą ir su nekantrumu laukė penktokų vertinimo.
Penktokai įvardino mokomosios medžiagos privalumus ir trūkumus, pasidalino video medžiaga, kuri atspindėjo jų darbą. Įvardijo jiems kilusius sunkumus, patarė, kaip būtų galima aiškiau pateikti informaciją.
Reflektuojama buvo dviem būdais: Mentimeter ir Linoit platformose. Mokinių atsakymai nudžiugino, nes visiems projektas buvo naudingas – penktokai buities darbų atlikimu džiugino namiškius, bei išmoko tvarkos, o gimnazistės patobulino savo pažinimo, komunikavimo, kūrybiškumo ir pilietiškumo kompetencijas bei konstatavo, kad MOKYTIS yra lengviau, nei MOKYTI.

Informaciją parengė L. Stašauskienė ir Greta II a.