Erasmus+ projekto „ECO-journalists. Let‘s save the Earth“ projekto veiklų Nr. A2 – Language workshops („Kalbų dirbtuvės“) dienoraštis

2022 spalio 14 d.

Vilniaus Gabijos gimnazijos „ECO-journalists. Let‘s save the Earth“ projekto komanda biologijos kabinete klausėsi mokytojų parengtos paskaitos apie ekologinę žemės, vandens ir oro taršą pasaulyje. Vėliau mokiniai kartu su mokytojais diskutavo apie šios taršos priežastis, pasekmes. Susirinkusieji siūlė, kaip gali žmogus prisidėti prie taršos mažinimo – „ką aš galiu daryti kitaip, kad tarša būtų mažesnė…“
Susitikimo pabaigoje mokiniai išsidalino temas, susijusias su ekologine planetos tarša, ir užduotį parengti pristatymams Power Point programa lietuvių – anglų kalbomis.

 

 

2022 spalio 21 d.

Vilniaus Gabijos gimnazijos „ECO-journalists. Let‘s save the Earth“ projekto komanda fizikos kabinete aptarė mokinių parengtus pristatymus, o anglų kalbos mokytoja Simona Čepurnienė padėjo mokiniams pristatymus išversti į anglų kalbą. Visi drauge mokiniai ir mokytojai sudarė lietuvių – anglų kalbos žodyną, susijusį su ekologinės taršos ir apsaugos temomis.
Susitikimo pabaigoje mokiniai gavo užduotį komandomis parengti kryžiažodžius. Kryžiažodžių kūrimui rekomenduojama naudotis crossworldlabs.com arba worldwall.net tinklapiais.
Kryžiažodžius Vilniaus Gabijos gimnazijos mokiniai nusiveš į susitikimą su Lesko licėjaus komanda, Lenkijoje.