DAILĖS IR TECHNOLOGIJŲ KŪRYBINIS PROJEKTAS „ŽIŪRIU Į TAVE, MATAU SAVE“

Šio bendro kūrybinio projekto, skirto mokyklos Gimtadieniui, bendraautoriai – III-IV klasių (dailės grupių) mokiniai ir II-ų klasių gimnazistės, technologijų pamokų metu kūrusios dekoratyvias erdvines formas.
Mokiniai buvo kviečiami apmąstyti temą, kurios pagrindinė mintis užkoduota pavadinime: žvilgsnio – į save ir į kitą žmogų – galia bei koks yra svarbus mums vienas kito supratimas, palaikymas…
Viena iš inspiracijų – belgų tapytojo siurrealisto Rene Magrito vienas žymiausių paveikslų „Apgaulingas veidrodis“, kuriame vaizduojama keista akis: centre – juodas diskas, vietoje rainelės – melsvas dangaus su debesimis… Kyla klausimų: ar tai dangaus, kurį mato vaizduojama akis, atspindys? O gal kažkokia vidinė vizija, į kurią gali pažvelgti žiūrovas? Tunelis į kitą realybę ar kelias į žmogaus sielos gelmes?
Gimnazistų sukurti pasirinkta technika kūriniai, kurių kompozicijose pagrindinis motyvas – žmogaus akis, labai skirtingi tiek savo menine stilistika, tiek pasirinktu temos interpretavimo rakursu. Tačiau kiekvienas jų – tai žvilgsnis į pasaulį, žmones, supančią aplinką ir įvykius, o kartu – į savo vidų, vertybes. Kūriniai, apjungti į erdvinę parodos ekspoziciją, kviečia stabtelti, apmąstyti, kaip svarbu bent kartkartėmis atidžiau pažvelgti į savo sielos veidrodį ir geranorišku bei supratingu žvilgsniu – į šalia esantį.
Mokinių kūrybinę veiklą kuravo dailės mokytoja Ramutė Baltrūnienė, dailės ir technologijų mokytoja Emilija Teresa Janovič. Eksponuoti padėjo technologijų mokytojas Romas Vitkus ir jo mokinių komanda.

Informaciją parengė bei nuotraukas pateikė dailės mokytoja Ramutė