Kaip graikai Vilnių atrado

Visai neseniai, kovo 6-12 dienomis, į Vilniaus Gabijos gimnaziją, pamokų stebėti atvyko 4 mokytojai ir 4 mokiniai iš 5o IMERISIO GYMNASIO EYOSMOU THESSALONIKIS. Lankėsi technologijų, muzikos, ekonomikos, biologijos, geografijos, lietuvių k., anglų k. prancūzų k., vokiečių k. bei matematikos pamokose. Atsakingai atlikinėjo užduotis drauge su visais mokiniais. Lygino mūsų švietimo sistemą su graikiškąja ir dalinosi teigiamais įspūdžiais apie mūsų mokyklą: jaukios erdvės, mandagūs mokiniai, pamokose darbinga atmosfera, mokytojai naudoja nemažai skaitmeninių priemonių, o tai įtraukia į ugdymo procesą. Specializuoti kabinetai, tokie kaip muzikos ir technologijų graikams neįprasta, jie tokių savo mokykloje neturi.

03-07 dalyvavo integruotoje pamokoje, kuri vyko Vilniaus senamiestyje, pagal jiems parengtą pažintinį maršrutą.  Abiturientės Eglė, Greta, Liepa ir Rusnė ne tik buvo graikų gidės, bet ir padėjo atlikti užduotis, pvz. kokia mitologinė būtybė vaizduojama ant šv. Onos bažnyčios durų rankenos? Svečiai labai palankiai įvertino tokį pamokų formatą, tai skatina mokinius pažinti savo gimtąjį miestą per skirtingų mokomųjų dalykų prizmę. Sėkmingam pažinimui reikia ne tik akademinių žinių, bet ir sklandaus komandinio darbo.

03-08 graikai dalyvavo mūsų mokykliniame renginyje, skirtame Kovo 11-ajai paminėti. Juos sužavėjo iškilminga vėliavos pakėlimo ceremonija, kultūringas mokinių elgesys, gražios choro dainos. O po pamokų išskubėjo į centrą Kaziuko mugėn riestainių pirkti :)

Šventinį savaitgalį svečiai aplankė Valdovų rūmus, Gedimino bokštą, Okupacijų ir laisvės kovų muziejų, Trakų pilį, Kauno centrą.

Kovo 11-ąją šventė drauge su visa Lietuva, dalyvavo iškilmėse prie LR Seimo bei šventinėje eisenoje Gedimino prospektu.

Išvykdami apie Vilnių ir Lietuvą pasakė taip:

„Atradome šalį, kurios nebūtume niekada rinkęsi pažintinei kelionei. Greičiau jau Skandinavija paviliotų, bet ne Lietuva. Tačiau…Jūs gyvenate nuostabiai gražioj šaly. Vilnius – puikus miestas pažintinei kelionei su šeima. Čia viskas kompaktiška ir visko daug – nuo istorijos muziejuose, meno galerijose iki vaikų žaidimų aikštelių parkuose. Ir viskas yra centre, pasiekiama pėsčiomis“.

Su svečiais atsisveikinome iki vasaros, nes juk Lietuvoje vasara tikrai padoriai šilta, lyginant su Graikija :)